Raatakker en Graanspieker

Project informatie

Verkoop:
Wim Stuursma Makelaardij - Borger
Plaats:
Borger
Opdrachtgever:
Eigen ontwikkeling
Architect:
HJK Architecten - Groningen
Aannemer:
Gebr. Benus - Musselkanaal
Soort:
Verkoop

Project beschrijving

Een winnend-ontwerp met eigentijdse woningen

Aan de rand van Borger ligt de wijk Daalkampen. In deze mooie, groene en kindvriendelijke wijk hebben wij in het verleden al 12 koopwoningen aan de Kranssteen ontwikkeld en 4 twee-onder-één-kap-woningen aan de Maalsteen en Klokbeker. Momenteel laten wij aan de Raatakker 6 bijzondere twee-onder-één-kap-woningen en aan de Graanspieker 2 levensloopwoningen bouwen door Gebr. Benus.

De gemeente Borger-Odoorn hield in maart 2020 een ontwerpselectie onder enkele ontwikkelaars waarmee recent goede ervaringen waren opgedaan. WVG heeft HJK Architecten daarom woningen laten ontwerpen die tegemoet kwamen aan de bijzondere locatiekenmerken en de duurzaamheids-doelstellingen die de gemeente had geformuleerd. De woningen vallen vooral op door de lamellen aan de voorgevel. Dat geeft het huis extra charme en een stoere, robuuste uitstraling en samen met de grote overstekken draagt het bij aan de beperking van de opwarming van de woning tijdens de warme zomermaanden.

Eind oktober 2021 is ook fase 2, met 8 ruime twee-onder-één-kap-woningen en 4 rijwoningen aan de Raatakker in verkoop gegaan. Ook deze woningen zijn ontworpen door HJK Architecten en worden gerealiseerd door Gebr. Benus.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top