De Beekjuffer

Project informatie

Verkoop:
Boekholt Nieuwbouwspecialist
Suikerlaan 25
9743 DA GRONINGEN
050 - 311 46 47
nieuwbouw@boekholt-partners.nl
Plaats:
Eelderwolde
Opdrachtgever:
Eigen ontwikkeling
Architect:
B+O Architecten - Meppel
Aannemer:
HuneBouw - Hoogeveen
Soort:
Verkoop

Project beschrijving

Luxe ontwerp een mooie locatie aan waterpartij in Eelderwolde

De gemeente Tynaarlo werkt sinds 2005 aan de realisatie van Ter Borch in Eelderwolde. De wijk wordt tegen de stad Groningen aan gebouwd. In deze nieuwe woonwijk zullen uiteindelijk circa 1.250 woningen gebouwd worden. Ter Borch bestaat uit de deelgebieden Groene Lint, Tuinwijk, Waterwijk en Rietwijk. De eerste 3 zijn inmiddels grotendeels gereed. De realisatie van Rietwijk is begonnen. Het beeld van Rietwijk wordt bepaald door smalle dijkjes, brede sloten en rietoevers. De woningen komen verhoogd te liggen ten opzichte van de tuin, zodat er uitzicht is vanuit de woning op het water en de rietkragen. De straatnamen van Rietwijk in Ter Borch zijn gebaseerd op een libellesoort uit de familie van de waterjuffers.

In deze laatste wijk heeft WVG project De Beekjuffer met 6 twee-onder-één-kap-woningen en 3 vrijstaande woningen aan het water ontwikkeld. Het ontwerp van deze moderne, eigentijdse woningen is van B+O Architecten uit Meppel.

Architect aan het woord
Het ontwerp van de villa’s is gemaakt door Arnoud Olie van B+O Architectuur en Stedenbouw uit Meppel. “Rietwijk is een kwalitatief hoogwaardig gebied waar flora, fauna en het water domineren. Het wonen schikt zich naar de natuur. Dit is goed terug te zien in het ontwerp. Zo verspringen de woonhuizen ten opzichte van de rooilijn en zijn ze niet in een rechte rij gesitueerd. Op natuurlijke wijze ‘beweegt’ de bebouwing mee met het gebied. Daarnaast is de tuin aan het water gelegen, waardoor het water volledig kan worden beleefd. Hier kan men ook een eigen steiger realiseren. De architectuur is eigentijds, krachtig en bestaat uit een eenvoudige vormentaal. De materialisering bestaat uit natuurlijke materialen met ingetogen natuurtinten. Zo worden er houten gevelbekleding en lichtbruine, grijsgemêleerde bakstenen toegepast. Aan de Beekjuffer krijgt de natuur een maximaal podium en is daardoor een plek waar je jezelf volledig thuis voelt en onderdeel bent van de waterrijke omgeving.”

De verkoop van de watervilla’s is inmiddels gestart. De twee-onder-een-kapwoonhuizen zijn te koop vanaf € 640.000,- v.o.n. en de vrijstaande woonhuizen vanaf € 790.000,- v.o.n.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top