Locatie Vlieghuis

Project informatie

Verkoop:
Mijn Makelaar Meertens - Gieten
Plaats:
Gieten
Opdrachtgever:
Eigen ontwikkeling
Architect:
Oving Architekten - Groningen
Aannemer:
Gebroeders Benus BV - Musselkanaal
Soort:
Verkoop

Project beschrijving

De locatie is na sloop van de panden met behulp van een gemeentelijke subsidie gesaneerd, waardoor Gieten eindelijk werd verlost van een lelijke ‘puist’ in het centrum die al jaren het straatbeeld ontsierde.

In het centrum van Gieten heeft WVG in 2018 enkele panden gekocht, waaronder het voormalige tankstation Vlieghuis. Deze panden stonden toen al circa 8 jaar leeg en waren volledig verpauperd. Vanuit de bewoners en gemeente kwam het verzoek de panden zo snel mogelijk te slopen, zodat ook vandalisme geen kans meer kon krijgen.

Helaas gooide de mogelijke aanwezigheid van vleermuizen, huismussen en zwaluwen roet in het eten en moest eerst nader onderzoek worden gedaan. Uiteindelijk resulteerde dat in een vertraging van een jaar, voordat de sloop kon aanvangen.

Ondertussen is een bestemmingsplan voor de locatie uitgewerkt en in procedure gegaan. Ook de woningen zijn in de tussentijd ontworpen, zodat in oktober 2020 de verkoop kon starten.

In maart 2021 waren alle woningen verkocht en in mei 2021 is de bouw gestart.
Naar verwachting kunnen we de woningen in juni 2022 opleveren.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top