Wachters in de Weide – Torenwachter

Project informatie

Verkoop:
Bert Leistra Makelaardij - Hasselt
Bonthuis Vaartjes Makelaars - Zwartsluis
Plaats:
Hasselt
Opdrachtgever:
Eigen ontwikkeling
Architect:
Martijn Linde Architectuur - Hasselt
Aannemer:
Knol Bouw - Hasselt
Soort:
Verkoop en Verhuur

Project beschrijving

Een moderne burcht in het groene landschap van Hasselt

In de nieuwste nieuwbouwwijk van Hasselt hebben wij in totaal 38 appartementen ontwikkeld. De appartementen zijn verdeeld over 2 torens (Heraut en Schout) van ieder 19 appartementen.
De locatie hebben we gekocht van de gemeente Zwartewaterland en het plan kunnen we maken omdat de gemeente ons heeft uitgedaagd om appartementen te realiseren daar waar alle andere, voor de gemeente bekende partijen, het lieten afweten. Dit terwijl het een van de mooiste locaties is binnen het plan Hasselt Om de Weede.

Zoals op onderstaande artist impressies te zien is, liggen de appartementen op een prachtige locatie aan de rand van de nieuwbouwwijk. Het ontwerp is van Linde Architectuur uit Hasselt. De architect heeft de gedeeltelijk overdekte balkons op de hoeken geplaatst, waardoor er veel privacy is en het geeft aan alle kanten een prachtig uitzicht. Tussen de 2 torens bevindt zich een ommuurd binnenterrein waar geparkeerd kan worden. De tuinmuur zorgt ervoor dat de geparkeerde auto’s uit het zicht blijven en verbinden de gebouwen. Hierdoor ontstaat er een nieuwe burcht in het groene landschap. De appartementen worden gebouwd door Bouwbedrijf Knol uit Hasselt.
Deze appartementen zijn helemaal klaar voor de toekomst. Op het gehele dak liggen PV panelen en de appartementen worden verwarmd door een ventilatie warmtepomp.
Kopers kunnen kiezen uit een appartement met 1 slaapkamer of 2 slaapkamers en variërend in grootte van 70 tot 135 m². Op de bovenste verdieping bevinden zich de maisonnettes. Deze hebben 2 woonlagen.

Ook aan de natuur wordt gedacht, onder andere door het integreren van vleermuiskasten op de bovenste lagen van de huurappartementen.

In juli 2021 is het hoogte punt bereikt, daarna is begonnen met het afbouwen van de appartementen. Naar verwachting kunnen we in mei 2022 de appartementen opleveren.

HUURAPPARTEMENTEN:

Hasselt – Wachters in de Weide

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top