Revitalisering dorpshuis ‘De Veldkei’

Project informatie

Plaats:
Havelte
Opdrachtgever:
Stichting Welzijn Mensenwerk - Meppel/Westerveld
Architect:
Oving Architekten - Groningen
Aannemer:
Bouwbedrijf J. van Kampen - Wapse en installatiebedrijf J. Beenen - Havelte
Soort:
Verhuur

Project beschrijving

De huiskamer van Havelte verdient een make-over

In Havelte ondersteunen wij Stichting Welzijn Mensenwerk bij het proces om het bestaande dorpshuis ‘De Veldkei’ te revitaliseren. Hiervoor hebben wij meegewerkt aan het vormen van een beeld over hoe een modern dorpshuis in de huidige tijdsgeest functioneert en hoe dit blijvend zijn bijdrage kan leveren voor het dorp.

In 2020 is gestart met het verbouwen van een deel van het dorpshuis tot een welzijnsplein en kantoortuin. Vanuit het welzijnsplein worden diverse paramedische en therapeutische diensten geleverd. De kantoortuin biedt plaats aan zorg gerelateerde partijen die incidenteel of structureel kantoorruimte kunnen huren. Ook kan deze plek dienen als ontmoetingsruimte, werkplek of vergaderplek voor de wijkagent, ZZP’ers, welzijnsmedewerker etc. Deze partijen dragen hiermee bij aan het in stand houden van de geliefde huiskamer van Havelte.

Onze opdracht bestond uit:
1. Begeleiding ontwerp
2. Begeleiding financiële kaders
3. Begeleiding contracten
4. Bouwbegeleiding
5. Oplevering

In het laatste kwartaal van 2021 zijn we begonnen met de planvorming om het dorpshuis deel aan de voorzijde van het gebouw te renoveren.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top