Het Dorenbosch – Egginklaan

Project informatie

Verkoop:
Zandbergen Makelaardij - Havelte
Plaats:
Havelte
Opdrachtgever:
Eigen ontwikkeling
Architect:
B+O Architecten - Meppel
Aannemer:
Jansman Bouw - Luttenberg
Soort:
Verkoop

Project beschrijving

Na een succesvolle verkoop zijn we in het voorjaar van 2021 gestart met de bouw van 9 appartementen in Havelte.
Op de plek waar eens aannemersbedrijf Dorenbos was gevestigd wordt nu een kleinschalig appartementencomplex gerealiseerd. De ligging is ideaal. Om de hoek liggen vrijwel alle winkels, zoals de Albert Heijn, bakker, kapper, drogist enz.

De vraag was groot en alle appartementen waren dan ook in een mum van tijd verkocht. Alle appartementen beschikken o.a. over een royale woonkamer met open keuken en een buitenruimte in de vorm van een groot balkon of een ruim (dak)terras. Uiteraard zijn ze klaar voor de toekomst. Zo wordt een lucht -/water warmtepomp toegepast en een gebalanceerd ventilatie­systeem met warmteterugwinning. De parkeerplaatsen worden voorzien van een loze leiding. Hierdoor kan gemakkelijk een laadpaal voor een elektrische auto worden geïnstalleerd.

Voor de bouw kon starten moest er nog een asbestsanering plaatsvinden. Zowel dakplaten als de lekranden onder de daken moesten gesaneerd worden. Na deze klus kon de sloop starten en uiteindelijk kon aannemer Jansman Bouw aan de slag. Omdat tegen de omgevingsvergunning bezwaren waren ingediend bracht dit wel een risico met zich mee. De bezwaarmakers konden een verzoek om voorlopige voorziening bij de rechtbank aanvragen. Dat is niet gebeurd. Na een bezwaarprocedure met hoorzitting en advies van een bezwaarcommissie heeft het college van B&W uiteindelijk besloten om de bouw toe te staan. Hiervoor was het wel noodzakelijk om een aanvulling op de omgevingsvergunning te verlenen. Mede dankzij de door ons ingeschakelde advocaat is dat gelukt en werd de vergunning definitief.

De appartementen worden gebouwd naar een ontwerp van B+O Architecten uit Meppel. Als installateurs zijn Installatiebedrijf Dick Sjabbens uit Diever en TIB Bakker uit Meppel actief.

In oktober 2021 heeft Jansman Bouw het hoogste punt bereikt. We verwachten dat we de appartementen medio mei 2022 kunnen opleveren.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top