Parkwoningen Krakeel – Zuiderkruis

Project informatie

Verkoop:
Hentenaar Makelaardij - Hoogeveen
Plaats:
Hoogeveen
Opdrachtgever:
Eigen ontwikkeling
Architect:
Onix NL - Groningen
Aannemer:
HuneBouw BV - Hoogeveen
Soort:
Verkoop

Project beschrijving

Een samenwerking tussen WVG Ontwikkeling BV en HuneBouw BV

In de wijk Krakeel in Hoogeveen hebben wij als WVG HuneBouw VOF, een samenwerking tussen WVG Ontwikkeling BV en HuneBouw BV, dit project van 12 parkwoningen ontwikkeld en in uitvoering aan het Zuiderkruis. Betaalbare koopwoningen voor starters en gezinnen.

De 12 parkwoningen zijn direct gelegen aan het Sterrenpark. Door de ligging van de woningen ontstaat er een klein hofje waarin parkeergelegenheden zijn aangelegd. De woningen zijn mooi centraal in de woonwijk gelegen, waardoor alle voorzieningen vlakbij zijn.
Krakeel is een wijk in Hoogeveen die gebouwd is in de jaren zestig en waar veel problemen waren. Daarom is al eind jaren negentig begonnen met een grootschalige opknapbeurt van deze wijk. Eerst zijn op de verschillende locaties woningbouwprojecten geïnitieerd. Door grootschalige renovatie, sloop van een eenzijdig woonprogramma en vervanging door nieuwbouw die aansloot op de nieuwe woonbehoefte is Krakeel weer een leefbare wijk. Ook het opnieuw inrichten van het openbaar gebied heeft een enorme kwaliteitsimpuls gegeven.
WVG heeft een groot aandeel gehad in de realisatie van diverse projecten (bijvoorbeeld een wijkcentrum, scholen, opknappen van het winkelcentrum, de bouw van een supermarkt met zorgappartementen, koop- en huurwoningen etc.)

Op de locatie van de voormalige basisschool Apollo aan de Satellietenlaan hebben we een project van 16 woningen voor starters en senioren in voorbereiding. Hiermee hopen we begin 2022 in verkoop te gaan. Daarnaast heeft WVG nog de BIM-locatie aan de Zenithlaan in bezit waar zorgappartementen of woningbouw gerealiseerd gaan worden.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top