Compagniestraat en Pingosingel

Project informatie

Verkoop:
Hentenaar Makelaardij - Zuidwolde
Plaats:
Kerkenveld
Opdrachtgever:
Eigen ontwikkeling
Architect:
Van Manen en Zwart - Drachten
Aannemer:
Alreno Bouw - Beilen
Bouwbedrijf Ten Oever - Ruinen
Soort:
Verkoop

Project beschrijving

Lastige locatie waar afgeweken moest worden van het oorspronkelijke stedenbouwkundig plan om een haalbaar plan te kunnen realiseren dat aansloot bij de marktvraag

Nieuwbouwplan Kerkenveld-Noord, omvat in totaal 40 kavels aan de Compagniestraat/ Pingosingel. Na de bouw van de eerste 12 woningen is het plan in 2013 stil komen te liggen door de economische crisis. In 2018 heeft WVG de verkoop van 6 woningen aan de Compagniestraat opgepakt, 2 blokjes van 3 rijwoningen. Ruime energiezuinige starters- of gezinswoningen met een aan­trekkelijke verkoopprijs.
Aannemer van deze 6 woningen was Alreno Bouw BV uit Hooge­veen. Deze woningen hebben we in augustus 2019 opgeleverd.

Vervolgens zijn we eind juni 2020 van start gegaan met de volgende fase, 3 rijwoningen en 2 twee-onder-één-kap-woningen.

Verkoop van de twee-onder-één-kap-woningen verliep moeizaam, dus hebben we besloten ook hiervan een blokje van 3 rijwoningen te maken. In februari 2021 waren alle woningen verkocht. Aannemer is Bouwbedrijf Ten Oever uit Ruinen en de installateur is Ten Kate Techniek uit Hoogeveen. De bouw is begin mei 2021 gestart en eind november zijn de laatste kappen geplaatst en is de ruwbouw afgerond.

We verwachten de woningen in mei 2022 op te leveren.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top