Kuinre – MFA

Project informatie

Plaats:
Overijssel
Architect:
Monk Architecten - Utrecht
Aannemer:
HuneBouw - Hoogeveen
Soort:
Verhuur

Project beschrijving

Stichting Woonconcept is in 2007 door de gemeente Steenwijkerland gevraagd de ontwikkeling van een nieuw dorpshuis, inclusief gymzaal, ter hand te nemen in Kuinre. Het toenmalige dorpshuis en de gymzaal waren sterk verouderd en aan vervanging toe. Tevens lag er de wens om op kleine schaal sociale woningbouw toe te voegen. Woonconcept heeft dit verzoek van de gemeente Steenwijkerland op grond van haar volkshuisvestelijke verantwoordelijkheid gehonoreerd en WVG Ontwikkeling heeft het project ontwikkeld en gerealiseerd.

De totale ontwikkeling bestond uit de MFA Kuinre en 6 grondgebonden sociale huurwoningen voor Woonconcept op de voormalige locatie van dorpshuis en gymzaal. De ontwikkeling is bewust geknipt in 2 fases. Na oplevering van de MFA konden het dorpshuis en de gymzaal gesloopt worden t.b.v. de 6 grondgebonden sociale huurwoningen uit fase 2.

De ontwikkeling van de MFA bestond uit:
• Dorpshuis van circa 249 m2 BVO.
• Sportzaal van (13x 22×7) met kleedruimtes van circa 469 m2.
• Commerciële ruimte t.b.v. Support & Co en Slagerij Mulder van circa 367 m2 BVO.
• 6 Sociale huurappartementen voor Woonconcept, in totaal 866 m2 BVO.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top