Het Havenkwartier

Project informatie

Verkoop:
Van Beilen Makelaars - Stadskanaal Makelaardij Schiphuis - Musselkanaal
Plaats:
Musselkanaal
Opdrachtgever:
Eigen ontwikkeling
Architect:
KR8 Architecten - Borger
Aannemer:
Gebr. Benus - Musselkanaal
Soort:
Verkoop

Project beschrijving

Deze 2 woontorens zijn het sluitstuk van de herontwikkeling van een voormalig bedrijventerrein aan de rand van het dorpscentrum

Begin 2008 (!) werden we opmerkzaam gemaakt over een mooi gelegen locatie in Musselkanaal geschikt voor (koop)appartementen. De ontwikkeling voor 2 gebouwen met elk 10 koopappartementen werd in gang gezet, de verkoop ging van start en…. de woningmarkt raakte in een crisis en we hebben uiteindelijk het plan uit de verkoop gehaald.

De locatie werd ‘een blok aan ons been’. Diverse alternatieve plannen zijn gemaakt; een hofje met rijwoningen, huurappartementen voor een woningcorporatie, een paar vrijstaande woningen. Op geen enkele manier konden we de locatie te gelde maken. Een echt hoofdpijndossier.
Maar inmiddels is het tij gekeerd. Eind 2018 kregen we van een nieuwe en enthousiaste makelaar in die regio de tip dat er op dat moment veel vraag naar appartementen was en maar weinig aanbod. Dus bedachten we het nog een keer te proberen met het oude plan, maar dan eerst 1 gebouw met 10 appartementen. Het ontwerp was er en zelfs de omgevingsvergunning bleek nog geldig. Omdat in 10 jaar tijd vooral de bouwfysische en installatietechnische eisen aan nieuwbouw verzwaard zijn, hebben we de gebouwschil en de installaties een update gegeven. De verkoop ging als een trein en in no-time waren de appartementen uitverkocht. Daarom hebben we nog gedurende de bouw van het eerste gebouw besloten ook alsnog het tweede gebouw te ontwikkelen, met 8 appartementen in plaats van 10 en met parkeren onder het gebouw, omdat de parkeerruimte op het terrein beperkt was. Ook de verkoop van deze 8 appartementen is goed verlopen en de bouw is inmiddels ver gevorderd. De appartementen zijn en worden gebouwd door Gebr. Benus uit Musselkanaal.

De eerste 10 appartementen hebben we eind april 2021 opgeleverd. Naar verwachting kunnen we de andere 8 appartementen in juni 2022 opleveren.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top