Oude Pekela – Kooistrahof (centrum)

Project informatie

Verkoop:
Van Beilen Makelaars - Stadskanaal
Plaats:
Groningen
Opdrachtgever:
Eigen ontwikkeling
Architect:
HJK Architecten - Groningen
Aannemer:
Gebr. Benus - Musselkanaal
Soort:
Verkoop

Project beschrijving

Een appartementengebouw met 3 ‘voorkanten’, dat oogt als diverse aaneengesloten woningen, waardoor het een dorps karakter heeft

Het doel van het ontwikkelingsplan voor het centrum van Oude Pekela is om het centrum van dit Groninger dorp op te knappen en weer aantrekkelijk te maken. Ruim 4 jaar geleden zijn hiervoor winkelpanden gesloopt en ontstond er een groot braakliggend terrein. Gemeente Pekela heeft middels een bewoners-participatie-traject een stedenbouwkundig plan laten opstellen, waarin een locatie voor een appartementengebouw was opgenomen. Deze locatie werd via een selectieprocedure aangeboden en WVG Ontwikkeling heeft hier, samen met aannemer Gebroeders Benus, op ingeschreven met een ontwerp van HJK Architecten. Wij kwamen als winnaar uit de bus en konden vervolgens aan de slag.

Het winnende ontwerp bestond uit een combinatie van levensloopwoningen en appartementen, maar omdat de belangstelling veel groter bleek dan vooraf gedacht, hebben we al snel besloten om de levensloopwoningen te laten vervallen om zo een groter appartementengebouw te kunnen maken. Met het ontwerp van deze appartementen heeft de architect rekening gehouden met het behoud van het karakter van Oude Pekela en de lintbebouwing van het dorp. Het resultaat is een bouwplan dat meer doet denken aan diverse aaneengesloten woningen, dan aan een appartementengebouw.

In totaal bouwen we 17 appartementen in 2 bouwlagen, met een buitenberging, (gedeeltelijk overdekte) parkeerplaatsen en een binnentuin in een U-vorm. De appartementen zijn circa 90 m².
Uiteraard is het gehele complex gasloos en wordt ieder appartement voorzien van een warmtepomp die werkt met bodemwarmte.

De naam ‘Kooistrahof’ is ontleend aan de modezaak van Kooistra die op deze plek stond.
De verkoop van deze 17 appartementen is begin januari 2021 gestart en zeer succesvol verlopen. Gebr. Benus is in juni gestart met de bouw. We hopen de appartementen in oktober 2022 op te kunnen leveren.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top