Lisdoddestraat koop- en huurappartementen

Project informatie

Verkoop:
Lamberink Woningmakelaars - Assen
Plaats:
Assen
Opdrachtgever:
Eigen ontwikkeling
Architect:
HJK Architecten - Groningen
Aannemer:
Jansman Bouw - Luttenberg
Soort:
Verkoop

Project beschrijving

Betaalbare appartementen onder architectuur

Op de plek waar eens een politiebureau stond hebben wij begin 2020 30 huur- en 18 koopappartementen (Kolibrie) opgeleverd. Vanuit de omgevingskenmerken en de stedenbouwkundige randvoorwaarden heeft WVG Ontwikkeling gekozen voor een efficiënte planopzet, waardoor betaalbaar wonen mogelijk wordt gemaakt. Hoewel wij vrij waren in de keuze voor een belegger hebben wij ervoor gekozen om de huurappartementen bij een corporatie aan te bieden. Door de goede ervaringen bij andere gezamenlijke nieuwbouwprojecten was er met woningcorporatie Actium uit Assen snel overeenstemming over de verkoop van het deelplan van de huurappartementen. De koopappartementen zijn voor eigen rekening en risico ontwikkeld.
Er was veel belangstelling en de appartementen waren in een mum van tijd verkocht.

Naast het bouwen van de 2 appartementengebouwen door zusterbedrijf Jansman uit Luttenberg hebben wij ook de totale infra verzorgd, van riolering tot de bestrating van de parkeerplaatsen en de aanleg van de tuin. De monumentale bomen rondom de bouwlocatie zijn hierbij bewaard gebleven.
Voor de architect was het een uitdaging om te zorgen voor betaalbare appartementen met een mooie en rijke uitstraling. Daarom is HJK Architecten op zoek gegaan naar een bijzondere gevelsteen en dito metselwerkdetaillering. In de gevels zit een mooi stuk ambachtswerk en de verspringende balkons zorgen voor een fraai lijnenspel.
Elke bewoner beschikt over 4 of 5 PV-panelen en het hemelwater wordt zoveel mogelijk teruggebracht in de bodem.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top