De Groene Brink

Project informatie

Verkoop:
Oosting Makelaars - Beilen
Plaats:
Beilen
Opdrachtgever:
Eigen ontwikkeling (koopwoningen) - Stichting Woonservice Drenthe (huurwoningen)
Architect:
Daad Architecten - Beilen
Aannemer:
Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg - Hardenberg
Soort:
Verkoop

Project beschrijving

Koop- en huurwoningen aan de Esweg, Ericalaan en Dingspelstraat

De Groene Brink, een prachtige plek, dicht bij allerlei voorzieningen. Op deze mooie groene locatie in het centrum van Beilen heeft WVG karakteristieke koopwoningen ontwikkeld, bestaande uit rijwoningen, een drie-onder-één-kap-woning en twee-onder-één-kap-woningen alsmede levensloopbestendige huur­woningen. De buurt heeft door de samenhang een eigen karakter, met aandacht voor architectuur en oog voor detail.

De locatie is in 2017 aangekocht uit een tender die door een landelijk opererende woningbouwcorporatie was opgezet. Onderdeel van de tender was een stedenbouwkundig plan van de gemeente. WVG heeft dat plan verder uitgewerkt en daarmee bijgedragen aan een verdere vergroening van het centrum van Beilen. De Groene Brink is zo ingericht dat alles bijdraagt aan een duurzame leefomgeving. Aan de achterzijde van de woningen zijn  standaard bij alle woningen hekwerken met hedera geplaatst. Hierdoor wordt een kwalitatief hoogstaande afronding van de groene binnenruimte verkregen. 2 wadi’s zorgen voor de opvang en geleidelijke afvoer van regenwater en verlichting zorgt voor een veilig gevoel.
Alle woningen zijn met een innovatief warmtepompsysteem uitgerust. De innovatie zit met name in de zogenaamde buitenunit. Waar anders bijvoorbeeld op het dak van de garage of bij de berging, een buitenunit wordt geplaatst met een compressor die lawaai maakt, wordt hier een schoorsteen op het dak geplaatst. Bovenin de schoorsteen zit een ventilator die buitenlucht aanzuigt. Deze ventilator is nauwelijks hoorbaar en ook nog een keer op hoogte, waardoor er geen geluidoverlast is.

De huurwoningen zijn in mei 2020 opgeleverd aan Woon­service. De koopwoningen uit de eerste fase zijn in juni 2020 opgeleverd en de koopwoningen in de tweede fase in april en mei 2021.
In oktober 2021 is de openbare ruimte opgeleverd aan gemeente Midden-Drenthe.

 

 

 

 

 

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top