Beukemaplein – huurwoningen

Project informatie

Plaats:
Hoogeveen
Opdrachtgever:
Credit Link Beheer BV - Baarn
Architect:
Sacon B.V. - Zwolle
Aannemer:
Ter Steege Bouw Vastgoed B.V. - Hardenberg
Soort:
Verhuur

Project beschrijving

Winnend ontwerp prijsvraag – geselecteerd op basis van kwaliteit architectuur en overgang openbare ruimte en visie op duurzaamheid

Eind 2017 schreef de gemeente Hoogeveen een selectie uit voor het ontwikkelen en realiseren van 10 vrije sector huurwoningen op het voormalig parkeerterrein ‘Beukemaplein’ in Hoogeveen. De beoordeelde gunningscriteria waren marktvisie, ruimtelijke inpassing en energieprestatie. WVG Ontwikkeling scoorde op alle onderdelen uitstekend en kreeg het project gegund.

De locatie Beukemaplein ligt op een unieke plek in Hoogeveen, vlakbij de voorzieningen en het levendige centrum. Dat maakt de locatie uitermate geschikt voor ouderen die de dagelijkse boodschappen graag op loopafstand doen, maar ook voor jongeren die de gezelligheid van het centrum zoeken. Als uitgangspunt is gekozen ‘voor nu en later’.
Door de architect, Sacon uit Zwolle, is een brede woning ontworpen met een lessenaarskap gericht op het zuiden en daardoor zeer geschikt voor PV-panelen. De plattegronden zijn geschikt voor meerdere doelgroepen. Door een slimme indeling van het casco en de positie van de installatieruimte is de indeling van de huizen gemakkelijk aan te passen, waardoor de woningen geschikt zijn voor zowel jongeren als ouderen.

Qua duurzaamheid hebben we gekozen voor het ‘all electric’ concept en de woningen kregen dan ook geen gasaansluiting. De huizen zijn uitgevoerd met een hoogwaardige thermische schil inclusief triple glas en een hoge kierdichting. De warmte die nodig is komt van elektrische convectoren, geregeld door een slimme thermostaat. De energie voor de installaties wordt opgewekt door de daken vol te leggen met PV-panelen. De woningen hebben een EPC van 0.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top