Centrumgebied Krakeel

Project informatie

Plaats:
Hoogeveen
Opdrachtgever:
Stichting Woonconcept - Meppel
Architect:
LKSVDD - Hengelo / HJK Architecten - Groningen
Aannemer:
Bramer - Vriezenveen
Soort:
Verhuur

Project beschrijving

Krakeel is een wijk in Hoogeveen die gebouwd is in de jaren zestig en waar veel problemen waren. Daarom is al eind jaren negentig begonnen met een grootschalige opknapbeurt van deze wijk. Eerst zijn op de verschillende locaties woningbouwprojecten geïnitieerd. Door grootschalige renovatie, sloop van een eenzijdig woonprogramma en vervanging door nieuwbouw die aansloot op de nieuwe woonbehoefte is Krakeel weer een leefbare wijk. Ook het opnieuw inrichten van het openbaar gebied heeft een enorme kwaliteitsimpuls gegeven.
WVG heeft een groot aandeel gehad in de realisatie van diverse projecten. De brede school (3.000 m2), multifunctioneel centrum De Magneet en de 16 + 12 huurappartementen maken deel uit van de metamorfose. Zowel de school als het multifunctioneel centrum zijn volop in gebruik.

In het verlengde van deze twee gebouwen is het Woonservicegebouw gerealiseerd.
Op de plek waar het voormalige wijkcentrum De Magneet stond is een woonservicegebouw gebouwd, waar wonen en zorg wordt gecombineerd. In het gebouw is op de begane grond kantoorruimte voor Jannes van der Sleeden en supermarkt Lidl. Op de verdiepingen heeft “het Jannes” de beschikking over 36 ‘intramurale plaatsen’ (verzorgingshuis of verpleeghuiszorg). Iedere bewoner heeft een ruim eigen appartement. Daarnaast is per negen bewoners een huiskamer waar zij samen kunnen verblijven. Hier kan gekookt en gegeten worden en wordt de zorg georganiseerd. Verder zijn 18 appartementen gerealiseerd die vooral bestemd zijn voor mensen die zelfstandig kunnen wonen maar daarbij enige hulp nodig hebben. Zij kunnen gebruik maken van de diensten die in dit gebouw beschikbaar zijn.

Ook de infrastructuur heeft in opdracht van WVG plaatsgevonden.

 

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top