Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos

Project informatie

Plaats:
Hoogeveen
Opdrachtgever:
Stichting Woonconcept - Meppel
Architect:
B+O Architecten - Meppel
Aannemer:
Brands Bouwgroep - Emmen
Soort:
Verhuur

Project beschrijving

Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos is een van de vier locaties van NNCZ in Hoogeveen

Aannemer Brands uit Emmen heeft, naar een ontwerp van Bureau B+O Architecten uit Meppel, een licht en ruim paviljoenachtig gebouw in de vorm van een plus gerealiseerd, waar bewoners elkaar kunnen opzoeken in de gezamenlijke ruimten. De zorg wordt hier kleinschalig georganiseerd voor mensen die in verschillende mate zorg (verzorging- en verpleeghuisplaatsen) nodig hebben. Zo biedt het gebouw onderdak aan 40 mensen met een lichte zorgbehoefte en 20 plaatsen voor mensen met een zwaardere zorgbehoefte, ook zijn er 3 tijdelijke opvangplaatsen. Ook wordt er dagverzorging en (thuis)zorg in de omliggende wijk geboden. Het gebouw is tevens voorzien van 30 levensloopbestendige appartementen. De toewijzing van zowel de zorg- als de levensloopbestendige appartementen verloopt via het NNCZ, de Noord Nederlandse Coöperatie van Zorginstellingen.

De zorg voor bewoners met lichte of zwaardere zorgbehoefte wordt in kleine woongroepen georganiseerd. Bewoners hebben de beschikking over een eigen appartement met daarnaast gemeenschappelijke faciliteiten zoals een gezamenlijke woonkamer. Ook wil het Jannes bij de buurtbewoners thuis de nodige zorg verlenen. Een aantal voorzieningen, zoals het restaurant en de multifunctionele ruimte, zijn ook voor de buurtbewoners beschikbaar. Daarnaast is ca. 200m² semi-commerciële ruimte beschikbaar voor zorg- en wijkgerelateerde voorzieningen, zoals een kapper, fysiotherapie, podoloog en een klein winkeltje.

Aan de omgeving van het gebouw is veel zorg en aandacht besteed. Buro Hollema uit Rolde heeft een parkachtige terreininrichting ontworpen waar de hele buurt gebruik van kan maken. Op het zonterras bij het restaurant kunnen buurtbewoners en bewoners van de nieuwbouw elkaar ontmoeten.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top