Krakeel – De Meteoor

Project informatie

Plaats:
Hoogeveen
Opdrachtgever:
Stichting Woonconcept - Meppel
Architect:
Karelse van der Meer Architecten BV - Groningen
Aannemer:
Plegt-Vos Noord - Assen
Soort:
Verhuur

Project beschrijving

Het plan voor het gebouw De Meteoor was een onderdeel van het vernieuwingsplan voor Krakeel en ook van de Woonzorgzone in deze Hoogeveense wijk. In het gebouw De Meteoor wordt de bedoeling van de Woonzorgzone duidelijk vorm gegeven. In het gebouw worden verschillende functies rond wonen en zorg ondergebracht, zoals:
• 12 wooneenheden voor Vanboeijen, een organisatie voor de verzorging van mensen met een verstandelijke handicap. Met daarbij 2 ruimten voor ontmoeting en verzorging van deze groep bewoners.
• 12 appartementen voor cliënten van het Jannes van der Sleedenhuis (met een indicatie voor opname in een verzorgingshuis). Deze appartementen zijn zo ingericht dat hierin ook een gezonde partner samen met de cliënt kan wonen.
• 22 “normale” appartementen voor ouderen.
• Al deze wooneenheden en woningen zijn ingericht op het verlenen van alle nodige zorg aan de bewoner in het eigen huis.
• Op de begane grond zijn diverse werk- en kantoorruimten ondergebracht, niet alleen voor de hierboven vermelde groepen “eigen” bewoners, maar ook voor de omgeving, in het kader van de Woonzorgzone Krakeel. Zo vinden o.a. Vanboeijen, het Jannes van der Sleedenhuis en Icare een plek. Er is ook een wacht/slaapruimte voor personeel.
• Voor de bewoners en bezoekers is er een groot verwarmd atrium tussen de verschillende gebouwdelen. Hierin kunnen allerlei voorzieningen worden ondergebracht of activiteiten plaatsvinden voor of door de bewoners.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top