Jannes van der Sleedenhuis ‘De Vecht’

Project informatie

Plaats:
Hoogeveen
Architect:
HJK Architecten - Groningen
Aannemer:
Brands Bouwgroep - Emmen
Soort:
Verhuur

Project beschrijving

In de wijk Schutlanden in Hoogeveen hebben wij locatie ‘De Vecht’ ontwikkeld en gerealiseerd.

Het project is een initiatief van Stichting Woonconcept en Jannes van der Sleedenhuis te Hoogeveen. De Vecht is de eerste van drie nieuwbouwlocaties in Hoogeveen, waarin naast een aantal zorg-plaatsen ook ‘reguliere’ appartementen voor SWC worden gebouwd. De hoofddoelstelling was dat het gebouw fungeert als wijksteunpunt, dat wil zeggen dat de ca. 230 m² bvo semi-commerciële ruimte ingevuld moest worden met functies die een bijdrage aan het functioneren van de wijk leveren. Ten behoeve van de bewoners en de wijk wordt ook een restaurant gerealiseerd.

De architectuur is modern en kleurrijk. Het gebouw kent visueel twee massa’s die in kleur en materialisering verschillen. Het zorggedeelte aan de Biesbosch is in twee vleugels tot en met vier lagen hoog gebouwd en kent een verticale geleding in een bruin/ oranje kleur. Het ‘normale’ woongedeelte op de hoek Jos van Aalderenlaan/ Biesbosch is vier tot vijf lagen hoog. In de hoek is het gebouw vijf lagen hoog, wat dient als extra accent voor de oost-west-as door de wijk. Dit gedeelte, waar het restaurant zich bevindt, staat letterlijk met de poten in het water. De hoogte loopt af naar de bestaande woonbebouwing aan de Jos van Aalderenlaan.

  • 45 appartementen voor lichte en zware zorg
  • 7 woonkamers
  • 34 aanleunappartementen voor Woonconcept
  • een restaurant
  • commerciële ruimte.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top