Kolderzolder woon-logeerhuis

Project informatie

Plaats:
Kolderveen
Opdrachtgever:
Stichting Voorzieningen Verstandelijk en Meervoudig Gehandicapten - Zwolle
Aannemer:
Kroes - Nijeveen
Soort:
Verkoop

Project beschrijving

De Kolderzolder in Kolderveen

In de zomer van 2017 kwam de bestuurder van Stichting Voorzieningen voor Verstandelijk en Meervoudig Gehandicapten Zwolle e.o. bij WVG met de vraag of wij konden helpen bij de zoektocht naar een nieuwe locatie voor een woon- en logeerhuis.

WVG heeft geholpen bij het zoeken en aankopen van een oude boerderij in Kolderveen, die al jaren in gebruik was als conferentieoord. Een eerste studie liet zien dat het mogelijk moest zijn om hier 8 slaapkamers en 8 logeerkamers in te maken, met 2 gemeenschappelijke woonkamers. De uitdaging van dit huis bevindt zich op meerder vlakken. Het woon- en logeerhuis mag geen zorginstelling worden. Het wordt een ‘thuis’, bedoeld voor een groot samengesteld gezin, dat veel logees over de vloer krijgt die meer zorg nodig hebben. Wonen is normaal en logeren is een feestje en omdat de meeste logeerkamers op de verdieping liggen is de werknaam ‘Kolderzolder’ ontstaan.

De opdracht was om zoveel mogelijk het karakter van wonen in een boerderij te behouden. De stichting wilde nergens zien dat het een zorggebouw is. Zowel constructief als bouwkundig kende het pand en het plan grote uitdagingen.

Alle bij dit project betrokken partijen hadden een zelfde doel voor ogen, een bijzondere band met de stichting en de manier waarop zij hun cliënten centraal stellen. De lijfspreuk was dan ook ‘komt goed’.

Voor WVG was dit een bijzonder en leuk project, waar we van alles zijn tegenkomen en wat ons heeft uitgedaagd om niets voor vanzelfsprekend aan te nemen.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top