Broeklanden

Project informatie

Verkoop:
Van Dorsten Makelaars - Meppel
Plaats:
Meppel
Opdrachtgever:
Eigen ontwikkeling
Architect:
BDG - Zwolle
Aannemer:
Bouwmij. Hendriks - Assen
Soort:
Verkoop

Project beschrijving

Nieuwe woonwijk zonder aardgasnet. Collectief warmte- koudesysteem van MeppelEnergie.

Nieuwveenselanden is een nieuwe woonbuurt tussen Nijeveen en Meppel. De wijk bestaat uit meerdere deelbuurten met ieder een eigen sfeer. Deelplan Broeklanden sluit aan op het platteland en wordt een open, groene buurt met veel gras en water. Het heeft daardoor wat meer een dorps karakter. In dit deelplan heeft WVG 33 koopwoningen voor starters en gezinnen ontwikkeld.

Nieuwveenselanden is een wijk die zo wordt ingericht dat alles bijdraagt aan een duurzame leefomgeving. De huizen worden verwarmd via een collectief systeem voor warmte en koude van MeppelEnergie. Hiermee worden de woningen in de winter op een duurzame manier verwarmd en ’s zomers zorgt dit systeem voor enige verkoeling in de woningen. Dat draagt bij aan een prettig wooncomfort. Bovendien zijn de meeste daken geschikt voor zonnepanelen en zijn de woningen optimaal geïsoleerd. Daarnaast wordt er in Broeklanden zuinig omgegaan met water en wordt afval- en regenwater hergebruikt. Zo wordt gezorgd dat Broeklanden een toekomstbestendige en duurzame wijk is.

De twee-onder-één-kap-woningen werden vanaf eind november 2020 opgeleverd, de laatste rijwoningen in februari 2021.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top