De Buitenhaven – Prins Hendrikkade

Project informatie

Plaats:
Meppel
Opdrachtgever:
Stichting Woonconcept - Meppel
Architect:
Archon - Maarsbergen
Aannemer:
Brands Bouwgroep - Emmen
Soort:
Verhuur

Project beschrijving

In het centrum van Meppel zijn aan de Prins Hendrikkade 26 huurappartementen gerealiseerd met op de begane grond in totaal 350 m2 commerciële ruimte.

Het plan ‘de Kade” betreft de bouw van de laatste 26 appartementen van een compleet nieuwe bebouwing aan de Prins Hendrikkade op een voormalig bedrijventerrein waar een tassenfabriek, een doe-het-zelf bedrijf en een houthandel waren gevestigd. Op het terrein van de twee laatst genoemde bedrijven zijn reeds 111 appartementen 2 grondgebonden woningen gerealiseerd.
Vanwege de aanwezigheid van de “buitenhaven” was in het verleden de aan- en afvoer van materialen gegarandeerd.
Nog steeds wordt de haven gebruikt voor het afmeren van binnenvaartschepen en pleziervaartuigen waardoor de maritieme sfeer met alle hierbij behorende activiteiten langs de Prins Hendrikkade prominent aanwezig is.
Het plangebied wordt aan de andere zijde begrensd door het centrum van de stad welke op enkele minuten loopafstand bereikbaar is.

 

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top