Onderwijspark Ezinge

Project informatie

Plaats:
Meppel
Opdrachtgever:
Gemeente Meppel en Stichting Woonconcept
Architect:
Atelier PRO - Den Haag
Aannemer:
Hegeman/WBC, Nijverdal
Soort:
Verhuur

Project beschrijving

Onderwijspark Ezinge in Meppel is in juni 2014 opgeleverd. Op 18 Augustus 2014 begon het nieuwe schooljaar en konden de docenten en leerlingen gebruikmaken van alle mogelijkheden die de nieuwe school biedt. In het onderwijspark zijn de twee grote scholen, Stad & Esch en Drenthe College gevestigd en ook het kleinere De Ambelt. Vanuit het hoofdgebouw van Stad en Esch aan de Ezingerweg en vanuit het Drenthe College en De Ambelt (aan de Ambachtsweg), lopen gangen naar het gemeenschappelijke Beroepencollege met daarin het Praktijkpark.

Volgens de architecten is het onderwijspark een zeer duurzaam ensemble van gebouwen.  Er is gebruik gemaakt van passieve duurzaamheid, ook wel lowtech duurzaamheid. Dat wil zeggen dat het gebouw bouwkundig en stedenbouwkundig zo is ontworpen en gematerialiseerd dat de energiehuishouding en de beperking van het onderhoud optimaal is, en daardoor het leefklimaat binnen het gebouw goed is.

Bij het onderwijspark Ezinge zijn uitgebreide sportvoorzieningen zoals een sportcomplex met topsporthal volgens NOC*NSF normering. De topsporthal is in vier kwadranten op te delen zodat verschillende verenigingen of verschillende schoolklassen er tegelijk gebruik van kunnen maken. De kleine sportzaal is in drie delen te gebruiken. Daarnaast is er een extra gymzaal voor de scholieren. Onder het hele sportcomplex is er ruimte voor het stallen van fietsen en het parkeren van auto’s. Binnen het sportcomplex zijn er nog tal van andere voorzieningen die door een exploitant worden beheerd, bijvoorbeeld het sportcafé, vanwaar men de tribune op kan lopen. Verder zijn er nog de fitnessruimte, ricochetbanen, dans/yogazalen en ruimte voor sportfysiotherapeuten.

WVG Ontwikkeling voerde in opdracht van Woonconcept Onroerend Goed BV de directievoering en tot 2021 het gebouwbeheer.

http://youtu.be/cFsz56zlyqQ

Kijk voor informatie over de bouw en het interview met collega Henk-Jan Overmars op https://t.co/52w2BDogJj

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top