Multifunctioneel gebouw Het Erf

Project informatie

Plaats:
Meppel
Opdrachtgever:
Stichting Woonconcept en Gemeente Meppel
Architect:
Team 4 - Groningen
Aannemer:
Brands Bouwgroep - Emmen
Soort:
Verhuur

Project beschrijving

In de wijk Oosterboer in Meppel is in 2008 basisschool ‘2Sprong’ en dagbesteding voor ’t Erf (Vanboeijen) opgeleverd met een oppervlakte van in totaal 1.200 m2.

Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen, waarvan de begane grond voor de helft voor de school bestemd is en de andere helft als dagbesteding voor Vanboeijen. De verdieping behoort in zijn geheel tot de school, CBS ‘De Akker’.

Het ontwerp is qua architectuur passend bij de doelgroep. De gevels zijn grotendeels opgebouwd uit houten delen en gevelmetselwerk. De westgevel bestaat in zijn geheel uit beglazing, in de overige gevels is gekozen voor horizontale geleding. In de west- en zuidgevel zijn prefab betonelementen toegepast.

In het project bieden de cliënten van ‘Het Erf’ ondersteuning aan beide scholen, onder meer door het verrichten van reprowerkzaamheden, het maken van lesmateriaal e.d. Leerlingen en bewoners van ‘Het Erf’ delen gezamenlijk een gebouw en werken samen waar het kan.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top