Danninge Erve – De Pleinen

Project informatie

Verkoop:
Boelens Jorritsma - Meppel Van Ditshuizen Makelaardij - Meppel
Plaats:
Nijeveen
Opdrachtgever:
Eigen ontwikkeling
Architect:
Van Manen en Zwart - Drachten / Oving Architecten - Groningen
Aannemer:
Hesco Bouw BV - Stadskanaal Bouwmij. Hendriks - Assen
Soort:
Verkoop en Verhuur

Project beschrijving

Aan de zuidoostelijke dorpsrand van Nijeveen (gemeente Meppel) wordt een woongebied gerealiseerd onder de naam Danninge Erve Zuid fase II. Hiermee wordt een vervolg gegeven op Danninge Erve I. Danninge Erve II wordt in 4 fases uitgevoerd, met een totaal van 114 woningen en 3 extra uitgeefbare kavels. De realisatie zal circa 12 jaar in beslag nemen.

In fase één heeft WVG 6 huurwoningen gerealiseerd voor Roodblond (belegger). Ontwerp van de woningen is verzorgd door Van Manen en Zwart Architecten uit Drachten. Deze woningen zijn eind oktober 2016 opgeleverd. Aannemer was Hesco Bouw uit Stadskanaal.

In deelgebied De Pleinen hebben we vervolgens 4 rijwoningen (koop) en 2 twee-onder-één-kap-woningen (huur) voor Roodblond gerealiseerd. Deze 6 woningen zijn in oktober 2017 opgeleverd. Ook hier was Hesco Bouw de aannemer en Van Manen en Zwart de architect.

In fase 2 hebben we De Pleinen 2.0 gerealiseerd, bestaande uit 8 koopwoningen (4 rijwoningen en 4 twee-onder-één-kap-woningen. Met vloerverwarming op de begane grond en de eerste verdieping en een warmtepomp zijn de woningen gasloos en helemaal klaar voor de toekomst. Aannemer voor deze woningen is Bouwmij Hendriks uit Assen. Het ontwerp is gemaakt door Oving Architecten uit Groningen. De 8 woningen zijn in mei 2021 opgeleverd.

Voor fase 3 hebben we de ontwikkeling van 6 koopwoningen onderhanden. Naar verwachting kunnen we binnenkort starten met de verkoop.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top