Tuk – Bergstein

Project informatie

Verkoop:
De Boer + Ten Hoeve en Het Makelaarshuis
Plaats:
Overijssel
Opdrachtgever:
Bergstein Beheer B.V.
Architect:
EVE Architecten
Aannemer:
Roosdom Tijhuis - Rijssen
Soort:
Verkoop

Project beschrijving

Bouwen en wonen op een helling met speciale aandacht voor de waterhuishouding.

De afgelopen jaren heeft Bergstein Beheer BV, een samenwerking tussen Rotij Planontwikkeling Beheer BV, Stichting Woonconcept en WVG Ontwikkeling BV, volop ontwikkeld en gebouwd in Bergstein in Tuk. Een grote verscheidenheid aan woningen is gerealiseerd. Al deze huizen zijn inmiddels opgeleverd en de wijk is volledig woonrijp gemaakt en overgedragen aan de gemeente.

Een glooiend landschap, prachtige uitzichten, houtwallen en oude bomen, een gemoedelijke sfeer en in de verte de kerktoren van Steenwijk, dat is nieuwbouwwijk Bergstein op Tuk.
Landelijk gelegen en toch vlakbij de voorzieningen van Steenwijk. De ontwikkeling van deze nieuwbouwwijk is gestart in 2005. Het bestemmingsplan is eind 2007 vastgesteld door de gemeenteraad en in maart 2009 definitief goedgekeurd. Later dat jaar is de verkoop van de eerste woningen gestart.
Bergstein ligt aan de noordkant van Tuk in de gemeente Steenwijkerland. Deze nieuwe kleinschalige en landelijk gelegen woonwijk, ligt op de helling van een stuwwal waar een hoogteverschil aanwezig is tot ongeveer 12 meter. In totaal zijn 195 huizen ontwikkeld en gebouwd zowel voor de sociale en vrije sector huur als voor de koop. De variatie is groot; van rijwoningen tot halfvrijstaande en vrijstaande woningen. Daarnaast zijn vrije sector kavels aangeboden waarop de koper zelf een huis kon (laten) bouwen. Hierdoor is een mooi beeld ontstaan dat verder is versterkt door de variatie in architectuur.

Bergstein is in vier fasen ontwikkeld, waarvan Roosdom Tijhuis fase 1 en 4 voor zijn rekening heeft genomen. WVG Ontwikkeling BV heeft in fase 2 en 3 diverse woningtypes gerealiseerd met namen van gesteenten die o.a. bij het bouwrijp maken in de stuwwal werden aangetroffen.

Woensdag 11 december 2019 heeft wethouder Marcel Scheringa, door het onthullen van een plaquette op een grote kei, gevonden in de bodem van Bergstein, de wijk officieel gereed verklaard.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top